13 деца загинаха при пожар в мол в катарската столица Доха

    Жертви на пожар в един от най-големите търговски центрове в Доха  Mall Villagio  станаха 13 деца. Загинали са седем момичета и шест момчета и четири детски учителки, съобщи Министерството на здравеопазването на Катар.

    Повечето посетители са били евакуирани, но децата били заключени в   стая за игри. Спасителите успели да стигнат до тях през покрива, но вече било твърде късно.

    Сред загиналите деца не е имало нито едно от Катар – те са били с испанско, филипинско, японско и южноафриканско гражданство. Огънят е отнел  живота и на двама служители от Гражданска защита, съобщава „Ал Джазира“. Още 17 души са с изгаряния.

    „Там изглежда  не е имало пожароизвестителни и пожарогасителни системи“, – казва роднина на една от жертвите. Властите потвърдиха, че по време на пожарна алармата не е работила. Какво е причинило пожара все още не е ясно, но полицията е започнала разследване.

    Villagio Mall е открит през 2006 г. и е най-популярният търговски и развлекателен комплекс в Катар. Вътре освен магазини и ресторанти има ледена пързалка и тематичен парк „Венеция“, където можете да се возите на гондоли.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *