Стотици хиляди испанци скочиха срещу Меркел, Рахой и финансистите

    Дъждът не попречи на стотици хиляди  испанци  да излязат днес по призива  на синдикатите, по улиците на 50 града в страната, за да декларират своята знак на протест срещу консервативното правителство   на Мариано Рахой, което свива разходите за образование и здравеопазване.

    „Ние няма да позволим на правителството,  в угода на г-жа Меркел (канцлер на Германия) и  финансовите пазари,   да подкопае  благосъстоянието на нашите граждани,“ – каза на митинг на централния площад Пуерта дел Сол в Мадрид, генералният секретар на Всеобщия съюз на работниците Кандидо Мендес.

    Той посочи, че поради   мерките на правителството на Рахой за съкращаване на държавните разходи, безработните в страната за първото тримесечие на тази година са се увеличили с  365 хиляди души, а броят на семействата, в които всички членове не работят, е достигнал 1,728 милиона.

    „С профсъюзите или без тях, ние трябва да спасим страната от икономическия колапс“ – реагира премиерът Мариано Рахой,  говорейки на конгрес на столичната организация на Народната партия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *