В Алабама забраниха бира с марката Dirty Bastard

    Органите за контрол на продажбата на алкохолни напитки в Алабама забраниха бирата Dirty Bastard („Мръсно копеле“). Според Fox News, на марката е отказана  регистрация и бира под това наименование не може да се продава  и рекламира. Законът в щата забранява продажбата на бира с обидни имена.

    Представител на контролната служба е заявил за  Fox News, че така ще се защитят малолетните от обидни думи: бира се продава в супермаркетите навсякъде, а  много родители не искат децата им да видят продукти с подобни имена.

    Бирата Dirty Bastard се бутилира от мичиганската фирма Founders Brewing. След  решение на регулатора за забрана на марката, компанията не е направила официално изявление. Но по-рано основателят на компанията е съобщил за портала M Live, че такова намерение на регулатора е в  противоречие с   Първата поправка към Конституцията на САЩ.

    В момента в Алабама е разрешено да се продава  вино с имена като Fat Bastard   и Raging Bitch . Пивоварната компания Dog Brewery през лятото на 2011 г.  защити  правото си да продава Raging Bitch в съда, позовавайки се на Първата поправка.

    В България производител на хляб пусна продукт с марката „На майка ти питката“ …

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *