Заловиха терориста от Тулуза

    Мъжът, заподозрян в убийството на четирима души близо до еврейското училище в Тулуза, и три други убийства, е бил арестуван след продължителна обсада, която започна в ранните сутрешни часове днес.

    Около 300 полицаи в  бронежилетки, бяха обградили  четириетажна къща в   предградие от Тулуза, където 24-годишният мюсюлманин, идентифициран като Мохамед Мера, се бе барикадирал  на партера.
    По време на преговорите с полицията престъпникът е заявил, че е боец от „Ал-Кайда.“ Терористична атака срещу училището той обяснил като отмъщение за военното присъствие на Франция в мюсюлманските страни, както и за убийствата на палестински деца от израелски войници.

    „Той е искал да отмъсти за палестинските деца и да си отмъсти на френската армия  след нейните чуждестранни интервенции,“ – заяви министърът на вътрешните работи на Франция, Клод Геан.

    Според информация от полицейски източници  стана известно, че  заподозреният малко преди убийствата е пътувал до граничния район между Пакистан и Афганистан, където, вероятно, има бази на Ал Кайда „.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *