Yahoo даде на съд Facebook заради патенти

    В понеделник, 12 март, в окръжния съд в Сан Хосе, Калифорния, е постъпил иск за защита на интелектуалната собственост, подаден  от Yahoo срещу социалната мрежа Facebook.

    Ръководство на Yahoo твърди, че   социалната мрежа  използва  10 патента на уеб портала, без да е получавала за това разрешение. Facebook отрича обвиненията. При това представител на социалната мрежа заяви, че  ръководството на Yahoo   не е взело никакви мерки, за да разреши тези проблеми, без да се прибягва до съд.

    Ръководството на Facebook  отбелязва, че компанията Yahoo, която е дългогодишен партньор на социалната мрежа, не трябва да използва  „тежката артилерия“, за да се изясняват отношенията.

    Според ВВС, в изявление на Yahoo се казва , че пакетът от патенти, които са се превърнали в „ябълката на раздора“, включва обмен на съобщения, емисии за новини, възможност за коментари, показване на реклами, предотвратяване на измами и контрол на неприкосновеността на личния живот.

    Целият модел на социалната мрежа Facebook, който позволява на потребителите да създават свои собствени страници и да  установяват, наред с други неща, контакти с лица и фирми, са базирани на патентовани технологии за социални мрежи от Yahoo.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *