Най-малко 14 ученици са пребити с камъни в Ирак

    Истински  лов на фенове  на западната младежка култура, разгърнаха в Ирак, привърженици на шиитския фундаментализъм. Най-малко 14 тийнейджъри са били пребити до смърт с камъни в Багдад през последните три седмици. Според местни медицински източници, убийствата са извършени от шиитските радикали, поради факта, че младите хора,  почитатели на  емо субкултурата, носят твърде дълги перчеми  и са облечени в странни дрехи.

    Както  съобщава  Ройтерс, шиитските фундаменталисти   разпространяват в някои части на столицата   списъците на тези, които ще ги последват същата съдба, ако не променят външния си вид и не престанат да „прославят дявола.“

    „Ние сериозно предупреждаваме  всички тези безсрамни грешници, че ако през следващите четири дни   не  спрете   тези цинизми, Аллах ще ви накаже с ръката намуджахидините“, – гласи текста на една от на листовки, в която фигурират 20 имена на тези деца.

    Убийствата станаха след изявление на  Министерството на вътрешните работи на Ирак. В него се съобщава за ново и непознато досега явление в иракското общество – Емо, което бързо набира популярност сред ученици от местни училища и според авторите на текста е „сатанинско“.

    „Те носят тесни дрехи с изображения на черепи, използват  училищни пособия със същите рисунки, носят пръстени на носа и устните си, и като цяло имат много странен вид“, отбелязват анализаторите от иракското вътрешно министерството , като призовават да се „вземат всички необходими мерки“ за предотвратяване на разпространението на „дяволското движение.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *