Posted inБез категория

„Ведомости“: Барак Обама не поздрави Путин за победата му на изборите

Американският президент Барак Обама  все още не е поздравил   Русия Владимир Путин за победата му в президентските избори на 4 март, пише „ВЕДОМОСТИ“. Държавният департамент се е ограничил  с прохладен релийз без дори да  споменава името на Путин. 

Вчера Държавният департамент чрез представителя си Виктория Нюланд сдържано поздрави народа на Русия, с успех на президентските избори, наричайки „безпрецедентна“ активността на наблюдателите, одобрявайки стремежа на руснаците  „да участват в подобряване на демократичните институции в страната.“

Държавния департамент е подчертал, че фаворитът в кампанията е имал явни предимства пред останалите участници, а наблюдателите от ОССЕ и ПАСЕ са отбелязали злоупотреби по време на предизборната кампания,  административен натиск и процесуални нарушения в изборния ден.

„Ние призоваваме руското правителство да проведе независимо разследване на всички твърдения за нарушения на изборите“ – се казва в документа. „Изявление със споменаване на имена  ще последва, веднага след като изборните резултати бъдат проучени от вископоставени хора“ – заяви Нюланд.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...