До петък с добрия Дянков, от понеделник с лошия Цветанов

    Вицепремиерът Цветан Цветанов трябва да подготви предложенията за структурни промени, ако има длъжностни лица, които не са се издължили до петък с връщане на допълнителните пари, взети през 2011 г. Това става ясно от публикуваната днес стенограма от заседанието на Министерския съвет, което беше проведено в сряда, цитирана от ДНЕВНИК.

    Тогава премиерът Бойко Борисов посочи петък като краен срок за връщане на всички пари от бонуси, допълнително материално стимулиране и участие в бордове от всички длъжностни лица, като тези, които не го направят, са заплашени с уволнение.

    „До петък изпълнението на тази задача възлагам на вицепремиера Дянков, а от понеделник подготовката на структурни промени в парламента, ако има неиздължил се – на вицепремиера Цветанов. В случая имате възможността с добрия Дянков да се справите до петък, в понеделник ще е лошият Цветанов“, казва премиерът Борисов.

    Секретарят на Министерски съвет Росен Желязков ще контролира областните и заместник-областните управители, „ако има случайно такова нещо там“.

    До петък министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, областните управители на Перник, Велико Търново, Видин и зам.-областният управител на Кърджали обявиха, че са върнали допълнителните си възнаграждения за 2011 г. Обобщена официална информация за това обаче не беше дадена.

    „Мисля, че тук, в този кабинет ясно и точно казах, че длъжностните лица министър, заместник-министър началник на политически кабинет, областни управители, заместник областни управители в условията на криза няма да взимат допълнителни пари. Едни ги наричат бонуси, други – ДМС, трети – от участие в бордове и т. н… В петък ви е крайният срок – който е взел, повтарям, от тези длъжностни лица: министър, заместник-министър, началник на кабинет, областен управител, заместник областен управител, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени, ще внеса в парламента за смяната му, ако е заместник-министър, ще го уволня, ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът“, уточнява премиерът.

    Тъй като в петък аз ще подпиша писмо-отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което никога не може да се случи, и в понеделник ще направя необходимите промени. Мисля, че съм ясен, точен и разбран, приключва темата Борисов.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *