Властите на испански град правят плантации с канабис

    Малкото градче Раскера, разположено само на няколко десетки километри от регионални център Тарагона, в Каталуния / автономен регион в североизточна Испания /, е било известно досега  само с пещерни картини на праисторическия човек, обявени от ЮНЕСКО за „наследство на човечеството.“

    Сега този малък град с население от 865 жители вероятно ще стане световноизвестен и като първото  испанско селище, в което властите са дали разрешение за отглеждане на индийски коноп, който се използва  за производство на марихуана. Решението беше взето в сряда, на пленарно заседание на местната община, водена от националистическата партия Леви републиканци на  Каталуния.

    Според кмета на град Bernat Pelissa , местната община, която има задължения  от повече два милиона евро, възнамерява да се прави плантации от коноп, който да се отглежда  по поръчка на клуба на пушачите от Барселона, наброяващ пет хиляди членове.

    Според кмета, това ще осигури   в празната хазна  на града   около 650 000 евро годишно, и ще създаде десетки нови работни места. Кметството вече е направило контакт с експерти, за да подпомогне развитието на проекта с  научна обосновка за отглеждане на канабис изключително за нуждите на клуба на пушачите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *