Д. Гяуров: Огромни суми се разпределят в администрацията

    Не съм удовлетворен от това, което чувам като резултати и фактология, и от липсата на желание на властта да обяви истината около тази драматургия. Истината е много по-голяма и по-страшна. Това каза пред БНР Димо Гяуров, депутат от Синята коалиция за скандала с Агенцията по вписванията.

    Огромни суми се разпределят в администрацията и не е вярно, че има справедливост и че се прави опит тези, които работят повече, да получат нещо допълнително. Ние нямаме нищо против онзи, който работи добре да бъде стимулиран, но не по този начин, а на светло и да бъде нормативно законосъобразно, заяви Гяуров.

    Във връзка с оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов, Гяуров каза, че това е по-специфична ситуация, създадена от самия Коларов. „За първи път бих оценил действията на премиера като положителни, тази оставка трябваше да бъде приета. Не може да става дума за недоволство от страна на Коларов. Не може някой току – що назначен да създава проблеми в комисията. Той се опита да поставя условия и по отношение на промяна на законодателството, нещо, което не е негова работа. Не хваля никого, но съм длъжен да отчета както негативното, така и положителното“, обясни Димо Гяуров.

    Когато говорим за НЗОК и за цените на лекарствата, става дума за битка между лобита и тези лобита са на ГЕРБ. Затова беше не на място твърдението на представители на ГЕРБ, че Синята коалиция има интереси към тези неща, това са глупости. Става дума за лобита на ГЕРБ и по отношение на НЗОК, и по отношение на лекарствата. Става дума за лекарствената политика въобще в най – общ смисъл, тъй като до момента НЗОК не е предприела нищо. Тя отсъства лекарствената политика изобщо“, каза Гяуров. Той заяви, че освен номер 4 за председател на НЗОК, се опасява, че трябва да имаме и министър номер 4.

    „Премиерът направи това, което е неизбежно – да махне хората, които му създават проблеми, той не обича проблемите около себе си. От всичко, което се случва, потребителят има интерес, най-сетне се надявам цените на лекарствата да станат по-ниски. Този шум е в помощ и услуга на потребителя. Ние няма да оставим нещата така. Ние искаме да се стигне до край. Искаме цялата истина и за бонусите, и за политиката при определяне на цените на една или друга стока, всичко да бъде най-сетне на светло“, подчерта Гяуров.
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4596291

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *