Китовете и делфините се хвърлят на брега, бягайки от НЛО

    През последните години  различни морски животни, особено   китове и делфини, самостоятелно или на цели стада внезапно и без видима причина се мятат на брега и умират. Еколозите са разтревожени, а  учените се опитват да разгадаят мистерията, като предлагат различни версии. Тайната на тези самоубийства все още не е разкрита.

    Най-озадачаваща е смъртта на делфините. Естественият им локатор, както наскоро бе доказано, е почти съвършен. Тези бозайници, дори не се нуждаят от зрение.

    Още през 70-те години на миналия век, учените  представят  хипотеза, обясняваща самоубийствата на китоподобните със  сонарите на подводниците. Според океанолозите,  звукът от мощните армейски сонари дезориентира  животните, те се паникьосват и за да избягат от болезнените усещания плуват без да знаят накъде, а понякога и към брега.

    Сега тази версия е силно критикувана. Следва да се отбележи например, че нито по врем, нито след много военноморски учения, когато на сравнително малка площ на океана се събират много подводници, не са отбелязани  никакви изхвърляния на китоподобни по крайбрежието. Не е имало такива  самоубийства по време на  най-големите маневри в Бермудските острови през 1975 г., където просто гъмжи от китове и делфини. Няма отбелязана смърт на морските обитатели и по време на мащабни учения в близост до южното крайбрежие на Флорида през 1979 г. и 1981 г..

    Заподозрените са … извънземни

    Но да се изключва хипотезата за излагане на морските  същества на различни видове лъчения не бива, смятат уфолозите и дават сериозни примери. Американецът  J. Rossel, който много години се занимава с проблема на неидентифицирани подводни обекти (НПО), е направил    интересна статистика, която показва връзката между  самоубийствата на морските жителите и наблюдавани в тези области летящи  или плуващи неидентифицирани обекти..

    Съвсем наскоро, през юли 2011 г., на северозападното крайбрежие на Шотландия от борда на яхтата „Sanadora“ забелязали синкаво-сребрист обект, който два пъти с висока скорост излитал от водата и правил във въздуха спиращи дъха маневри. След третото гмуркане НПО  изчезнал напълно, а по крайбрежието на Шотландия, в близост до зоната на наблюдение, изскочили на брега  повече от 60 кита гринди, също така наречени „черни делфини.“

    През 2004 г. близо до Канарските острови рибари видели под водата светещ овален обект, който плувал почти до повърхността на висока скорост. След това НПО, движейки се на дълбочина от три метра, отплувал в северозападна посока. Същата вечер на два острова от групата на Канарските острови загинали  15 китове.

    През 2002 г.  подводницата от САЩ акустично фиксира  странен НПО, който се движи на голяма дълбочина, непостижима за съвременните подводници. Тогава в близост до инцидента – залива Кейп Код,  са открити загинали 55 кита.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *