Сексуалната зависимост – новата чума на XXI век

    Западните учени и изследователи твърдят, че сексманията е новата чума на 21 век, която може да  да бъде поставена наравно с наркоманията и алкохолизма. Към днешна дата  от сексмания страдат близо 10 милиона души в Европа и още повече в САЩ.

    Новата болест е обхванала почти целия свят. Въпреки че само преди няколко години това беше повод за закачки. Сексманията  повече се споменаваше в  комедийните програми, отколкото в медицинската статистика.

    Затова  днес много хора се обръщат към лекарите за помощ. Те не могат да контролират сексуалните си желания, поради което се разпадат семейства, възникват проблеми на работата  заради безразборни връзки сред служителите. В резултат на това  човек остава сам, а дори   губи и  работното си място и уважението на близките си.

    Всеки ден нараства броят на хората, страдащи от секс зависимостта. Броят на терапевтите, работещи със секс зависими, нараства от година на година. В САЩ  в почти всички големи градове има специализирани клиники за лечение на сексуална зависимост.

    В момента се променя и състава на сексуално пристрастените хора. Ако преди това в тази категория са влизали предимно мъжете над 40, то сега все повече са дядовци или дори съвсем млади хора. Съотношението между половете при  сексуалната  зависимост е такова, че  мъжете са в пъти повече, отколкото жените.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *