Гърция съкращава 15 хиляди държавни служители

    Коалиционното правителство на Гърция се  съгласи  да приеме искането на международните кредитори и да   ликвидира 15 хиляди работни места в държавния сектор през тази година. Това, както съобщава АП, e обявил  днес ръководителят на министерството на административната реформа и електронното правителство Димитрис Репас.

    Така е изпълнена една от основните разпоредби на втората програма на законопроекта за помощ на Гърция в размер на 130 млрд. евро.

    Въпреки това  гръцкото правителство все още трябва да   приеме второто ключово изискване на „тройката“  международни  кредитори (Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) – намаляване на заплатите, включително и в  частния сектор. Очаква се, че този въпрос  тримата лидери на партиите, подкрепящи сегашното правителство на Лукас Пападимос ще обсъдят в следващите 24 часа.

    В случай, че Гърция не   изпълни  всички изисквания на „тройката“ на кредиторите по втората Програма за   намаляване на правителствените разходи, Атина няма да получи  средствата за погасяване на облигации на стойност 14.5 млрд. евро до 20 март.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *