Standard & Poor’s иска свиване на разходите за възрастните хора

    Toва вече звучи доста заплашително защото кредитната агенция директно заплашва страните от Г 20 с понижение на рейтинга, ако ! не свият разходите за възрастните и болни хора…

    Рейтинговата агенция Standard & Poor’s  предупреди, че може да понижи кредитните рейтинги на „редица   страни с висок рейтинг „, принадлежаща към Г-20, през 2015 г., ако правителствата им не проведат реформи, за да сдържат нарастващите разходи за здравеопазване и други разходи, свързани със застаряването на населението , съобщава Ройтерс.

    Развитите страни на Европа, Япония и Съединените щати,   вероятно , ще се изправят пред най-сериозно влошаване на публичните финанси през следващите четири десетилетия, тъй като застаряването на населението изисква увеличаване на разходите за социална защита в съответствие със съществуващите правила, се казва в доклада на S & P’ , публикуван в понеделник.

    „Стабилно нарастващите разходи за здравеопазване ще ударят до голяма степен  портфейлите на обществото през следващите десетилетия. Ако правителствата не направят промени в системата за социална защита, то държавните финанси   вероятно ще загубят стабилност.“ – пише анализаторът от S & P’s Mарко Мршник в доклада.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *