Жириновски нарече властта в Русия криминална и заплаши с революция

    Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски предизвика поредния скандал в Държавната Дума на Русия, нахвърляйки се върху членовете на „Единна Русия“, пише „Ню регион“. „Вие  запазихте властта, но по какъв начин? Чрез лъжи и фалшификации. Ще свършите както и болшевиките:  ще излязат милиони и никой няма да ви помогне. Включително полицията, тя ще бъде на наша страна. Армията цялата е на наша страна. Вие с кого оставате? С вас никой няма да говори. Трябва  по-малко да ни дразните тук. Ако ние излизем на 4 февруари, заедно с хората от Болотной – това е край за вас „- каза Жириновски.

    Владимир Жириновски заяви, че е чакал  20 години  народните протести и е щастлив днес: „Слънцето грее над Русия! Ние ще ви разбием! „.

    „Като заслужил адвокат на Русия аз определям резултатите от изборите на 4 декември  като завземането на властта чрез измама и грабеж. Каква  комедия ни играете? Прокуратурата не прави нищо – всичко е без надзор. Необходимо е да се промени Конституцията. Докато е  президентска република, властта е в ръцете ви. Ще издевателствате над нас „- крещеше Жириновски  от трибуната на Държавната Дума.

    Според лидера на Либерално-демократическата партия, доказателство за честни избори  е резултатите от  изборните резултати да се признаят от всички участници. От седемте партии, които са участвали в гласуването, резултатът   признава само една – „Единна Русия“.

    След това от залата се чуха реплики: „Жириновски, откажете се от мандатите!“.

    Лидерът на Либерално-демократическата партия не загуби самообладание: „Ще се откжем  с удоволствие  и  тогава ще започне Оранжевата революция, защото ще сте незаконни. Млъкнете, ние можем да ви арестуваме с с вашите силовици и ЦИК, всички ще дадем под съд с вашата криминална власт! Хората негодуват: девет от десет плюят в лицето ви. По-добре е да мълчите  докато със Зюганов се държим добре с вас, ако изведем своите привърженици на улицата, това няма да е  Оранжева революция, а Октомврийска! „.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *