Китай напада Индия през юли 2012 г. ?

    Индийски анализатори от години предупреждават за „неизбежна китайска атака през 2012 година.“

    – В основата на конфликта е  ожесточената битка между двата азиатски гиганта за природни ресурси – една битка, която започва сега. Китай няма да отстъпи на Индия, в която започна процес  на индустриализация,   почетното звание „работилницата на света“.

    – Рецесията „затвори китайският магазин за  износ“, което, от своя страна, води до „появата на безпрецедентно социално вътрешно напрежение“.

    – Индия „върви към тотален алианс със САЩ“ и западните сили и тя може да създаде „технологичен противовес“, с който след няколко години китайците вече няма да могат да се справят.

    – Пакистан, в качеството си на китайски сателит, който води необявена война срещу Индия „е загубил всякаква релевантност“ и е затънал във вътрешни  конфликти.

    Полковникът в оставка Анил Aтхал  от индийската армия публикува наскоро  статия, в която предвижда  началото на китайската инвазия в Индия през юни-юли 2012 година.

    Aтхал  смята, че индийската армия въобще  не е готова за такъв обрат и обвинява за това правителството на Манмохан Сингх.

    Той пише: „Време е индусите да се събудят. За щастие  имаме още малко време. Сега проходите  през Хималаите са сковани от лед  и войната няма да започне до юни или юли 2012. Трябва да се осъзнае, че ние не говорим за тотална война-  по-скоро…. китайците ще ни предизвикат и конфликтът ще заприлича на  Kаргилската война (нашествие  на „талибани“ и пакистанската армия в Кашмир през 1999 г.) „

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *