Съратникът на Дертлиев – Теодор Дечев прави партия „Свободен народ“

    В София бе  създаден инициативен комитет за учредяване на нова, независима социалдемократическа партия – политическа партия „Свободен народ“.
    За председател на инициативния комитет е избран д-р инж. Теодор Дечев, научи news.bg. В момента Дечев е председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) – представителна работодателска организация.

    Според запознати обаче, очаква се Теодор Дечев да подаде оставка от всички заемани от него постове в ССИ и в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

    Припомняме, години наред Дечев бе заместник на д-р Петър Дертлиев – легендарният председател на БСДП. Заместник – министър на труда и социалната политика от 1998 до 2001 г.
    Той е инженер, магистър по политология и доктор по социология. Европейски признат специалист по индустриални отношения – преподава в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Нов български университет (НБУ) и в Колежа по икономика и администрация (КИА) в Пловдив.

    „Свободен народ“, както ще се казва партията, е името на вестника, с който социалдемократите се борят срещу настъплението на тоталитаризма през 1945 – 1946 г. През 1990 – 1997 г. „Свободен народ“ отново излиза като първи опозиционен вестник в България след падането на Берлинската стена.

    http://news.ibox.bg/news/id_345696707

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *