Икона на Путин в Нижни Новгород започна да мироточи

    ЦИК все още не е регистрирала всички кандидати за президент на Русия, а новини от кампанията се  изливат в изобилие. Масло в огъня подливат и неочаквани съобщения, като например, за  намесата на Божествените сили  в изборния процес. Днес на официалния сайт на   майка Фотиния  от село  Большая Ельня,  Нижни Новгород, се съобщава, че от 19 януари, 2012 г. иконата на министър-председателя и кандидат за президент Владимир Путин и неговият осветен портрет,  съхранявани в храма на селото, са започнали  да  мироточат.

    „Господ ни дава с  такива знаци на своето благодатно присъствие“ – уверено казва майка Фотиня. „Путин – това друг път за Росия“ – продължава тя. „В един от предишните  си животи той е бил княз Владимир и е кръстил Русия, сега на Путин му предстои повторно да кръсти нашатае езическа страна!“ – напомня майката. Според Фотиня, чудото на мироточенето се дължи на вярата на хората.

    РБК припомня, че  общността на поклонниците на Путин се появи в село Большая Ельня през 2005 година. По-рано прессекретарят на премиера Дмитрий Песков заяви, че шефът му не одобрява този вид почитания, които се култивират в региона на Нижни Новгород.

    Трябва да се отбележи, че това не е първият път, когато портрети на Путин творят чудеса. Така, през август 2011 година във Владивосток се срива стена на жилищен блок, разположен на ул. „Посетская“, 28.

    За щастие голяма част от блока оцелява и няма жертви. Любопитни започват да снимат разнебитената  сграда и виждат фантастична картина: на последния етаж на къщата на оцеляла стена висели окачени портретите на първите лидери държавата – президента Дмитрий Медведев и премиера Владимир Путин. Местните блогъри стигато до извода, че именно вертикалата на властта е предпазила сградата от пълно унищожение.

    http://top.rbc.ru/society/21/01/2012/634224.shtml

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *