Хиляди миньори от „Мини Марица-изток“ стачкуваха

    Близо 4000 миньори и служители в „Мини Марица-изток“ се включиха в едночасовите предупредителни стачни действия, по предварителни данни на синдикатите. Причина за недоволството на работещите в най-голямото въгледобивно дружество според стачния комитет е нарушеното от ръководството споразумение от юли миналата година за запазване на съотношението между заплати и приходи на дружеството – при по-високо производство да има и по-високи производствени разходи.

    Стачкуват миньорите от рудници „Трояново 1„, „Трояново север„, „Трояново 3“ и работници и служители от Централно управление на „Мини Марица-Изток“, обясни лидерът на КНСБ Валентин Вълчев: „Едночасовите протестни действия се изразяват в спиране на работата във всички направления и участъци от 8 до 9 часа – добиви, разкривка, жп-транспорт“.

    Ръководството на „Мини Марица-изток“ внесе в Окръжния съд в Стара Загора иск за обявяване на стачката на работниците и служителите на дружеството за незаконосъобразна и отправи писмена покана към синдикалните ръководства за нова среща.

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=835562

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *