Заразата от "арабските революции" обхвана Испания – фото

    В Испания назрява мащабен сблъсък на демонстрантите, които настояват за радикална реформа на политическата система на страната, с полицията. Националната избирателна комисия вчера забрани всички митинги по улиците на испанските градове. Решението е било взето в съответствие с конституцията, която забранява политически митинги в деня преди изборите.

    Протестиращите, които наричат ??себе си „Движение   15 май“,   обещават  да не напускат централните площади в Мадрид, Барселона, Сарагоса и Палма де Майорка. Движението беше организирано с помощта на Facebook, по примера на арабските революции от тази пролет.

    Някои от участниците дори гордо преименуваха централния площад на Мадрид Пуерта дел Сол, където десетки хиляди хора организираха  протестен лагер, в „Площад Ал-Тахрир.

    „М-15“ иска социални реформи и   борба с безработицата, която достигна 20% (сред младите хора – 40%), както и реформа на гнилата и корумпирана система на управление, от която   се възползва само  банковия елит, както и двете най-големи политически партии.

    [nggallery id=295]

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *