Сидеров насажда религиозна омраза и това работи за ДПС

    Станахме свидетели на поредното цирково представление на Волен Сидеров пред джамията в София днес по обед, когато пострадаха невинни хора. С тези действия, подтикващи към радикализъм, „Атака” работи за  втвърдяване на елекората на ДПС.

    След като досега подкрепяше безусловно управляващите от ГЕРБ, „Атака” следваше да използва ресурса на властта, за да се бори срещу антиконституционната партия на Ахмед Доган.

    Ако Сидеров наистина иска да спре високоговорителите на джамията, да ползва законовите методи на властта – чрез представителството си в Народното събрание и общинския съвет. Но вместо ефективно да се противопостави на влиянието на ДПС и пълзящата ислямизация у нас, Сидеров прави евтини скандали, които имат обратен ефект.

    Да се подиграваш с верските чувства на мюсюлманите у нас по време на петъчната им молитва в никакъв случай не е еднозначно с това да противостоиш на политическия ислям.

    Такова поведение е не просто безотговорно, а цели да предизвика проблеми между християни и мюсюлмани у нас. Българските патриоти не делят гражданите на държавата по религиозен признак.

    Българските граждани, които са гласували за Сидеров, едва ли са искали сътрудничество на ГЕРБ и „Атака” с ДПС, скрито зад гръмки приказки.

    Вместо да създава нови канали с новини на малцинствени езици, Сидеров трябваше поне да се подпише в подписката на ВМРО за референдум срещу Турското членство в ЕС.

    Вместо да гони Уорлик по скъпите ресторанти, Сидеров трябваше да е с нас, когато протестирахме срещу паметника на американските летци бомбардировачи, който Уорлик издигна.

    Вместо да проваля празника по канонизирането на мъчениците от Батак, Волен Сидеров трябваше да излезе от ролята на сянка на Бойко Борисов и да защитава идеите на истинските български патриоти.

    Позицията ни се основава на над 117-годишната история на ВМРО. В тази история, в борбата за освобождението и обединението на българския народ, в четите на ВМРО е имало много българи мюсюлмани. И в момента във ВМРО членуват стотици българомохамедани – хора, които са българи като нас.

    Категорично осъждаме всички онези евтини политици, които със своите действия гласкат мюсюлманите към радикалния ислям и към ДПС.

    20 май 2011

    http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *