Мощна подкрепа на Доган за затъващия Борисов

    Ярката поява на Ахмед Доган както винаги бе точно премерена като време и послание. Сриващият се рейтинг на борисовото управление, което сякаш вече никой не може да спаси, намери спасителен вятър в увисналите си платна отново в Доган.

    Лидерът на ДПС в категоричния си стил обяви провала на управлението на ГЕРБ и конкретно на Премиера, възможните предсрочни избори, загубата им на местните и президентски избори наведнъж.

    Всъщност Доган не казва нещо, което да не се забелязва. Всички го знаят и всички треперят да не стане още по-лошо. Да, след такова изказване е възможно да стане по-зле. Провалът на ГЕРБ в почти всички важни политики обаче не пречи на лешоядите да искат оставането му във властта,  колкото се може повече. Защото на фона на това, което се случва, едни отложени във времето избори ще докарат до властта всеки, който обещае рязко подобрение на живота на българите. Нещо, което не само, че не се случва при ГЕРБ, но и е все по-илюзорно.

    В тази връзка думите на Доган са добре дошли именно за ГЕРБ. Доган знае, че всички, освен неговия електорат, го ненавиждат. Поради това речта му може да има само един ефект – сплотяване на все по-оскъдния ГЕРБ-ерския електорат и измъчен захват на няколко кметски мандата.

    Разбира се, президентския пост ще е заслужена награда, която кандидатът на ГЕРБ би получил с подкрепата на ДПС, като отплата за това, че никой от политиците на движението не бе пипнат за каквото и да било.

    Затова, когато Доган се нахвърли върху някой политически субект, това е доста сигурен знак за скрита търговско-политическа сделка….

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *