Папагали окупират Лондон

    Тези красиви птици се превръщат в истинско бедствие за Лондон. Скоростта, с които   пришълците от Индия и Африка се размножават във и около Лондон, интересува не само специалисти, но и другите  британски данъкоплатци.

    И ако в столицата на тези ярки и пъстро оцветени ята се гледа като на вълнуваща екзотика, в крайните квартали, те вече започват да  плашат.

    Дългоопашатите папагали Parakeets са малки субтропични птици със зелен цвят, с червеникаво-кафява човки и се появяват във Великобритания в края на миналия век.

    И  ако през 1995 г., популацията им   близо до Лондон се оценява на хиляда и петстотин животни, преди няколко години, според груби изчисления, те са станали около 30 хиляди. Сега има много повече, но точно колко, никой не знае.

    Миналата зима в Лондон е   снежна, но папагалите не само оцеляват, но техният брой се увеличава значително.

    Те летят над града  на големите ята- от няколко стотици птици, а през нощта кацат на покривите или дърветата. Враните, най-агресивните птици в мегаполиса се колебаят да ги атакуват, и постепенно тези невинни красиви птици се превръщат в бедствие, сравнимо с това, описано в романа на Дафни дю Морие   „Птиците, а Хичкок   заснема по книгата своя филм.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *