Борисов отново се поскара на медиите

    „Спрете да мрънкате и да ставате популисти и вие. Днес откриваме отсечка, в която се вливат 400 млн. лева в инфраструктурата. Откриват се работни места. Всичко това, като се задвижи в тази и следващата година – това са пари, милиарди, които влизат в държавата. Това ще даде възможност след това да се вдигнат и пенсиите, и заплатите.“

    Това заяви премиерът Бойко Борисов, който официално откри рехабилитацията на жп линията Пловдив – Бургас на гара Калояновец, цитиран от агенция „Фокус“.

    В края на миналия месец Борисов отново се ядоса на медиите и обяви, че знае кой ги кара да питат. На уточняващ въпрос той дори се закани да каже отговора „зад камерата, на твоя бос“. Повод за днешната му реакция беше въпрос за евентуалните добавки за пенсионерите. Борисов повтори, че те ще станат ясно след разчети през юни.

    „Днес правим нещо, което 20 години хората са чакали“, каза още министър-председателят, който няколко пъти вече казва, че неговото правителство ще се запомни с построените магистрали. Миналата седмица той обобщи тезата си: „Вижте какъв хубав девиз: Върху пепелта, оставена от тройната коалиция – седем магистрали и седем скоростни пътя“. Тя стана известна от публикувана стенограма от последното правителствено заседание.

    „Когато говорим за магистрали и инфраструктура, днес на практика започваме железопътна магистрала“, посочи още Борисов днес. Допълни: „Винаги съм казвал, че когато има движение, с него идват и парите, инвестициите и съпътстващите бизнеси и това е работа за хората.“

    „Вече не ви говорим за бъдеще, светло, че там някога, някъде ще се случи нещо. В рамките на тази и следващата година ще почнат да излизат вече свършените за няма и две години от нас неща“, каза премиерът. Той посочи още, че тази неделя ще бъде пусната в експлоатация автомагистрала „Люлин“, а магистрала „Тракия“ – „малко по-нататък“, което можело да стане през юни. „Това, което 20 и кусур години дремеха, в рамките на две-три години при нас става факт“, обобщи премиерът.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/11/1087661_borisov_kum_jurnalisti_sprete_da_mrunkate_i_da_stavate/

    Магистралите- мега лъжата на ГЕРБ

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *