В Северна Корея разстреляха двама министри

    В Северна Корея по обвинение в шпионаж и саботаж са разстреляни бившият министър на съобщенията Ким Йонг-Сам и бившия министър на финансите Мун Ил Бонг. Това пише големият сеулски вестник „Chosun Ilbo“.

    Според вестника, бившият министър на съобщения, който заемаше този пост в периода 1998-2008, е бил екзекутиран във връзка с експлозията на  жп гара  през април 2004 година. Това се разглежда като диверсия срещу специалния влак на лидера на КНДР Ким Чен Ир, който се връщал от Китай.

    Бившият финансов министър е екзекутиран във връзка с провала на паричната  реформа през декември 2009 година. Това предизвика голямо недоволство сред населението и доведе  до нарастване на цените и влошаване на търговския дефицит. По същото дело през миналата година април, бе застрелян ръководителят на планирането и финансовия отдел на Централния комитет Пак Нам Ги.

    През август 2010 г.  след неуспешното представяне на Северна Корея на Световното първенство по футбол треньорът Ким Чен-Хун е изпратен на принудителен труд. Там бившият треньор    се занимава  тежък физически труд в продължение на 14 часа или повече на ден.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *