Барети разгониха протестиращи срещу произвола на банките в Русе

    Полицаи от подразделението за специални операции в Русе приложиха сила, за да може частен съдия-изпълнител да въведе новите собственици на имот в центъра на града, съобщава кореспондентът на БГНЕС.

    Действията на баретите се наложиха, тъй като приятели на досегашния собственик образуваха жива верига и не пожелаха да допуснат съдия-изпълнителя доброволно в сградата.

    Русенците бяха блокирали допълнително входа и с огромен джип.

    Протестната инициатива бе ръководена лично от председателя на Организацията за обществена самозащита „Едно“ Светлозар Николов.

    Той и останалите участници решили да подкрепят местния лидер на организацията Мирослав Станчев, който не успял да погаси кредита си към банката и затова имотът му бил продаден на търг.

    Между двете страни се разгоряха бурни пререкания в продължение на 30 минути, разказва БГНЕС

    Хората от движението обясняваха, че изпълнителното дело е спряно със съдебни решения на всички инстанции, а съдия-изпълнителят на свой ред се опитваше да им каже, че има няколко различни дела срещу Мирослав Станчев.

    Протестиращите изразиха възмущение и от политиката на банките, тъй като въпросната финансова институция не се съгласила да предоговори кредита, а директно продала имота на новите собственици, отпускайки им 20-годишен кредит.

    След като напрежението ескалира, се наложи да бъдат извикани подкрепления от полицията. На мястото се събраха над 50 служители на реда.

    Хората от живата верига обаче категорично отказаха да се отдръпнат и се намесиха баретите, които ги изтласкаха със сила.

    Поради оказаната съпротива двама от протестиращите, включително самият Мирослав Станчев, бяха арестувани.

    Джипът, който препречваше входа на сградата, бе издърпан частично с друг автомобил, след което бе вдигнат с общинския „паяк“.

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3715071

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *