"Путин. Корупцията"

    Партията за народна свобода „За Русия без произвол и корупция“  подготви доклад от независими експерти „Путин. Корупцията „. Както пише „Комерсант“, сред съставители са  съпредседателите на новата партия – Владимир Милов и Борис Немцов и Владимир Рижков.

    Борис Немцов заяви, че в доклада с цифри се потвърждава тезата, че  „нулевите години са по-енергични от деветдесетте. „Ние не просто показваме мястото на Русия в световната ранглиста за корупция (154-то  от 178 държави), а правим  сравнение с корупцията при късния  Елцин и при Путин“ – каза Немцов.

    По думите му, такива кражби и подкупи, като по времето на Путин, Русия „не познава в цялата си история.“ Докладът конкретно  описва как идването на Путин  на власт води  до бързото обогатяване на членовете на групата  „Езеро“.

    Описани са сделките, от които забогатяват стремително не само партньорите на Владимир Путин, но и неговите роднини. Това са племенниците  на сегашния премиер Михаил Шеломов и Михаил Путин.

    В главата „Путин и неговите колеги милиардерите“ се казва наред с другото, че собственикът на Gunvor Генадий Тимченко е бил един от учредителите на Baykalfinansgrupp „, чрез която“ Роснефт „получи“ Юкос „. „Това е скандална фирма-еднодневка, а Путин е казал, че нейните  основатели са най-известните енергетици. Един открихме. Това е Генадий Тимченко „- каза Немцов.

    В тази глава авторът обяснява защо  цената на една бутилка водка „се равнява на четири пътувания в метрото.“ Авторите на доклада твърдят, че приятели на  Путин контролират най-малко 11 заводи за алкохол в системата „Росспиртпром“. „Не е ли това причината за ниските данъци и акцизите върху спиртните напитки в Русия на Путин?
    Защо Путин да  повишава  данъците върху бизнеса на своите приятели? “ – В доклада се казва.

    Още една глава – „Два роба. На златни галери „- е разделена на “ Яхти „, „Вили и дворци „,“ Часовници“, „Апартаменти и коли“ и се концентрира върху това как първите лица  в страната дават пример в надпреварата за лукса на вертикалата под тях“.

    По този начин, авторите са изчислили, че стойността на часовниците на Владимир Путин надминава неговия годишен доход. В този случай, партийни членове твърдят, че през август миналата година на строителната площадка на руската ВЕЦ в Нижен-Бурейск той е хвърлил  в течния бетон ей така „за късмет“ часовник с цена 10 500 долара.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *