Доналд Тръмп поиска Обама да покаже удостоверението си за раждане

    Американският милиардер Доналд Тръмп, който не изключва участието си  в президентските избори през 2012 г., поиска от президента Барак Обама да предостави оригинален акт за раждане. „Има нещо, което Обама   крие от народа“ – каза Тръмп   в интервю за телевизия ABC.

    Както отбелязва Gazeta.Ru, по-рано Тръмп говореше доста  по-внимателно по този въпрос. По-специално, миналата седмица той зададе въпроса защо не се знае нищо за тези, които са били приятели на Обама, когато той е бил малко момче. „Мен, например, като дете, съучениците ме помнят много добре“ – каза милиардерът.

    Властите на щата Хавай не веднъж потвърждаваха, че Барак Обама е роден там, но според проучванията на общественото мнение, около една шеста от американците смятат, че Обама не е роден в САЩ, което могат да поставят под съмнение законността на избирането му за президент.

    Законодателните органи на много щати в момента обмислят  законопроект, изискващ кандидатите за президент да представят оригинала на удостоверението си за раждане. Едва след това имената на кандидатите ще могат да се включат в избирателните книжа.

    На 19 март Доналд Тръмп каза, че е готов да похарчи  $ 600 милиона за участие в президентската кампания през 2012 година. „Мисля, че за мен това ще струва $ 500 или $ 600 милиона, искам да кажа, ако участвам до края“ – каза Тръмп.
    На въпроса дали има толкова пари, Тръмп отговаря: „Аз имам много повече  и това ми е голямото предимство пред останалите кандидати.“

    64-годишният милиардер вече е посочил, че „сериозно мисли за изборите“  и може да издигне кандидатурата си от  Републиканската партия.
    Ако бъде избран президент на Тръмп обещава да преразгледа американската външна политика, особено по отношение на Китай  и да  възстанови уважението към Съединените щати.

    Според списание Forbes, състоянието на Тръмп се оценява на $ 2 милиарда. Главният финансов успех на Тръмп  идва от  бизнеса му с недвижими имоти.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *