Oсновите на ДПС се тресат

    В декларация от членовете на Централния съвет на ДПС, представена пред медиите те „скочиха“ срещу начина, по който беше отстранен от партията Касим Дал. Изселническите организации поискаха оставката на Ахмед Доган и на всички, свързани с Държавна сигурност, с обвинението, че те са сменили каузата на партията.

    Ние всъщност не сме тръгнали да агитираме хората да искат оставката на господин Доган. Това обяви по телефона за предаването „Тази сутрин“ един от лидерите на изселническите организации в Турция, Шази Чаушоглу. Изчакахме да видим какви дебати ще има на заседанието на Централния съвет на ДПС. Искахме да чуем и там да бъдат засегнати определени теми, но това не се случи, обясни той.  

    Аз лично мога да говоря за района на Бурса и областта. Там избирателите са 21 000. Тези хора са разочаровани най-вече от това, че след оповестяването на досиетата, стана ясно, че именно господин Доган е агент на ДС. Още по време на Възродителния процес имаше слухове за хора, които работят за ДС. Аз лично съм учил в МЕИ – София. Многократно е имало опити и към мен да бъда вербуван, но аз не се подадох. Сега повечето от хората в ДПС, които са били агенти, едва ли не, се тупат в гърдите, че имат досие и твърдят, че не може да не си бил агент и да завършиш университет. Е, аз съм един от тези хора, които не са имали работа със службите, заяви Чаушоглу.

    Искам специално да подчертая, че като лидер Доган има голям принос за състоянието на ДПС. Време е обаче, така да се каже, за перестройка в ДПС, за едно обновяване, каза още той. Засега е ясно, че изселниците в Турция ще могат да гласуват на президентските избори, уточни Чаушоглу и допълни, че никога Доган не е идвал да се среща с хората в Турция.

    Господинът не представлява никой. Той говори само от свое име. Това заяви от своя страна депутатът Ахмед Юсеин.

    http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/341293047-Shazi_Chaushoglu_Vreme_e_za_perestroyka_v_DPS.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *