БОЙКО ФАШИСТА *

    Никой не бива да подценява организираната престъпна мрежа, в която е уловена България и която извърши прехода у нас. Ще я наричам мафия.

    Според мен Бойко Борисов се оказва човек с неясно минало, не особено умел управленец, без да има зад гърба си реална партия, с погрешна представа за политически водач, при това недостатъчно образован.

    Той обаче беше разбрал не само как може да се добере до властта, но и какво се очаква от него. Заяви, че е изпълнен с добри намерения, и щял да започне  редица акции. Без да ги подреждам по време и важност:

    1. Постави въпроса за заменките. Тръгна да го решава.

    2. Постави въпроса за незаконното строителство. Тръгна да бута незаконни сгради. Качи в интернет всички обекти, които подлежат на бутане.

    3. Постави въпроса за имотите на „крайно нуждаещите“ се магистрати.

    4. Постави въпроса за бандеролите на големите алкохолни производители.

    5. Постави въпроса за стандартите на хранителните продукти.

    6. Начена пенсионната реформа.

    7. Започна реформата в здравеопазването и очевидно ще я довърши. Питайте хората от здравеопазването.

    8. Изнесе на публично обсъждане въпроса за лекарските грешки.

    9. Даде на прокуратурата злоупотребите на бивши и собствени министри.

    10. Постави на обсъждане въпроса за сметката от АЕЦ Белене и Южен поток.

    11. Прекрати съмнителното строителство на Бургас-Александруполис.

    12. Започна строителството на магистрала „Тракия“, „Марица“, довършва „Люлин“, втория мост на Дунав и прави стъпките за „Струма“ и „Хемус“. Обсъжда и придвижва въпроса за тунел при Шипка, магистрала „Черно море“, околовръстното, магистралата до Калотина. Ревизира строителството на Спортната зала и ще я довърши. Продължи с усилено темпо строителството на метрото, което беше зависнало.

    13. Преустрои Сметната палата. Който няма впечатление от нейното функциониране, може погрешно да прецени, че това е било излишно.

    14. Направи ревизия на електроразпределителните дружества и техните инвестиции. Постави въпроса за качеството на тяхната работа.

    15. Свърза бензиностанциите с НАП. Започна да свързва всички касови апарати на големи обекти с НАП.

    16. Свърза митниците с НАП.

    17. Разкри бандите за отвличане, магистралните грабители и поръчковите убииства.

    18. Постави на ревизия работата с еврофондовете и започнахме да ги получаваме.

    19.  Прие Изборен кодекс далеч преди изборите.

    20. Постави въпроса за царските имоти и ги даде на съда.

    21. Започна реформата на БАН, науката и висшето образование, която беше наложителна.

    22. Начена регистрация на големите имоти, като ги принуждава да плащат данъци.

    Има още…. Например последното: за картелното споразумение на големите търговски вериги… Той настъпва страхотни интереси.

    Някои от изброените неща ББ направи, други макар и мудно придвижва, трети замазва и изоставя. Вдига само парлама.

    Пролича, че той е доста предпазлив. А след като започна бурната атака срещу правителството по въпроса за флашките, се вижда, че е смутен независимо от това какви думи произнася.

    Неговата дясна ръка – Цветанов, според мен, прегоря от старание и недостатъчна класа. Много е приказлив този полицай и оставя впечатлението, че има нещо нередно покрай него.

    Тепърва ни предстои директен сблъсък с финансови проблеми, които се замазват. Дянков мълчи, но мълчанието му не е злато.

    Правителството дори не смее да подеме реформа на администрацията. Управленската му слабост  като цяло е безспорна, но има и друго.

    Срещу всички негови начинания има страховита видима и невидима съпротива от държавния апарат, съдебната система, прокуратурата и всякакви други субекти – индивидуални и колективни.  Изнасянето на флашките е само индикатор. То не е станало от случаен минувач покрай МВР и от държавнически настроен индивид. СРС-тата не стигат до прокурора, стигат до медиите. А пък прокурорът бил забравил да пита за тях.

    Под предлог, че трябва да внимават, защото Борисов не на шега иска да работят по правила и закон, държавните служители на редица възлови за апарата места нищо не правят. Не са „парализирани от страх“, както твърдят от опозицията. Това са мишоци, на които намеренията на правителството издърпват кокала от ръцете. Защо ги е страх да работят според законите?!

    Освен това, спомнете си за реакцията на „крайно нуждаещите“ се съдии, за Красьо, за делата срещу министри на Станишев (при единия министър опит за подкуп, при другия – физическо малтретиране на свидетел), за адвоката и съдиите на Мишо Бирата, за Батко и Братко, за оправдаването на братя Галеви, заведеното дело на Симеон в Страсбург, делото за хонорара на Доган…

    При тази ситуация възниква въпрос:

    Защо политическата опозиция не атакува Борисов за несвършеното?

    Защо не  подкрепяме, независимо от партийната си принадлежност, добрите стъпки, на което и да е правителство?

    Защо не работим за успеха на държавата, а не за провала на политическия опонент ?

    Опозицията да атакува ББ за онова добро, което обещава да направи, а не може или го е страх: въпросът за заменките;  за незаконното строителство; защо не излиза с политически оценки на някои странни решения на съда; защо не пита за контрола върху големите алкохолни производители; защо не защити политиката по въвеждането на стандартите на хранителните продукти; защо не пита докъде стигна проверката на големите имоти и плащането на данъци от тях; не пита докъде стигна и какво е направено за връзването на касовите апарати с НАП….

    Опозицията пита за апартаментите на Цветанов, за флашките и иска оставка на правителството. Тя не се захваща със същностните пропуски на Борисов.

    Не си спомням президентът да е подкрепил което и да намерение или действие на правителството. Защо не взе отношение по хонорара на Доган? А викна Дянков, за да го запише и разгласи, бил го засегнал на чест и рекъл в шега, че „не е млад милионер“.

    На публично равнище сме свидетели на партизански сблъсък от най-долна проба. Зад кулисите се действа криминално: гърмят бомби, изнасят се сересета, президент и премиер покровителстват контрабанда на бира…

    Използват се всички средства. Изопачавания, заплахи, надвикване, демагогия. Ако Бойко Борисов се огъне, ако той не засили оборотите на действията на правителството, ако не понесе цялата тежест на отговорностите си, ще бъде принуден да отстъпи властта… Вече не зная дали има качествата да го направи.

    Навремето Виденов настъпи мафията и чужди интереси.  Медиите една по една се нахвърлиха отгоре му, коментатори го сравниха със земята,  ръководители на БСП застанаха срещу него, цените скочиха, инфлацията започна да расте, хлябът изчезна, банките рухнаха, спестяванията се стопиха. Като падна – Илия Павлов, най-богатият по това време човек в България, който искаше правителството да му „приватизира“  една трета от българското стопанство, рече: „работата стана“. ..

    Преди това Филип Димитров, който създаде ликвидационните съвети, върнали българското селско стопанство десетилетия назад, беше свален не заради „ликвидационните съвети“, не заради „Боянските ливади“, а защото изрече на глас, че трябва да се пребори с мафията. Тутакси ДПС, на чието мнозинство се крепеше, оттегли своята подкрепа.

    И няма защо да си кривим душата – Симеон беше доведен от когото трябва, да „измете“ Костов не защото Костов извърши безотговорна приватизация на ключови държавни предприятия, а защото не „ги даде“ на мафията.

    Сега сме в последната фаза на  поредната „битка с мафията в България“. Софиянски се прави на вода ненапита. Цените скачат, без да има пазарни основания за това, задава се финансова криза, монополи и картели се вихрят, гърмят бомби – могат да се очакват още, вероятността през лятото да „свърши хлябът“ не бива да се изключва, а нахлуване на стотина бежанци през границата с Турция  би било гарнитура към атаката… Не бих се изненадал, ако някой от мостовете на „Люлин“ рухне от само себе си месец след откриването на магистралата…

    Българската мафия е многоръка и тя не е само българска….

    А моят приятел Цветозар Томов реши, че Бойко Борисов е нещо като бъдещ  Хитлер и явно е фашизоид.

    Виж – http://www.webcafe.bg/id_1679233190/fpage_1/#Comments

    * ИЗТОЧНИК: http://www.facebook.com/pages/30-DUMI/103237089721683#!/notes/petko-simeonov/bojko-fasista/188422504525468

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *