Въоръжени бандити обраха пощенската станция на Европейския парламент

    Двама маскирани и въоръжени мъже обраха пощенската станция на Европейския парламент (ЕП) днес следобед. Според източници от Европарламента сградата е била затворена, за да се предотврати бягството на извършителите на грабежа, но те все пак са успели да изчезнат, съобщи EuropeanVoice.

    Все още не е ясно колко пари са откраднати от станцията, която се намира в предверието на сграда Алтиеро Спинели на Европарламента в Брюксел. Марджори ван ден Брьоке, говорител на ЕП заяви, че полицията и охраната на сградата разследват грабежа в пощенската станция.

    Това е третият път за две години, когато става обир в Европарламента. През май 2010 г.служител на кетъринг компания беше ограбен, докато пренасяше парите от кафенето в евроинституцията.

    През 2009 г. пък имаше въоръжен грабеж в банков клон в сградата Пол Анри Спаак. При този случай Европарламентът отново беше затворен, но престъпникът успя да избяга, припомня изданието.


    http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2011/02/04/1037580_vuorujen_grabej_v_evropeiskiia_parlament/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *