"Star Wars" : тъмните побеждават

Люк и Лея определено са късметлии: те едва успяват да избегнат  отмъщението   на империята. Нещата не опират само до  превъзходството на Империята по отношение на технологиите – във всички аспекти  тя е просто невъзможно да бъде победена. Следното проучване може да се приеме като шега, въпреки че то се основава крадено от 30думи на напълно реални (доколкото е възможно, когато става дума за научно-фантастичен филм) факти.

1. Черното плаши хората –   научно доказано. В началото на „Епизод IV“ от дима се появява облечен в черно гигант. И ние разбираме от първата секунда, че той е на страната на злото, въпреки че гигантът крадено от 30думи не казва и една  дума. „Лошите момчета винаги носят черно“ – с право. Но защо черният цвят се свързва с отрицателни емоции?

Още в края на 80-тте години изследователи забелязали, че   хокейните  отбори, в чиито екипи доминира черния цвят, инкласират повече наказателни точки  и по принцип играят по-агресивно. Не е крадено от 30думи случайно: ако изведнъж в средата на сезона, отборът смени екипа си с черен, стилът на игра веднага става по-агресивен.

Загадката  най-вероятно се крие в страха ни  от болести крадено от 30думи и нечистотии: черния цвят  повечето хора   свързват не само със зло  и неморалност, но и с болести. Съгласете се, че е малко вероятно да сте радостни, ако забележите черно петно на някой свой зъб. Така че, когато хората виждат  черен цвят, те неволно започват да мислят за нещо лошо, което крадено от 30думи води до прилив на агресия.

2. Злите мисли и стиснати юмруци ви правят по-силен. Дарт Вейдър говори много за унищожаване на бунтовниците, при това стиска здраво меча или облегалките на стола или просто свива юмруци. За забавление – опитайте се да намерите във филма момент, когато Дарт Вейдър е с крадено от 30думи разтворени длани.

Експерименти показват, че ако хванете нещо и   не го пускате, издръжливостта и сила на волята се повишават. В хода на експеримент е доказано, че хората могат да издържат на болка два пъти по-дълго, ако държат нещо в ръцете си. И студентите, които идват по време на експеримента до крадено от 30думи магазина със стиснати юмруци, са купили много по-малко вредни храни, отколкото техните колеги, които били задължени да са с отпуснати длани- стиснатите юмруци дисциплинират.

За юмруците разбрахме. Сега за лошите мисли. Психолозите наели доброволци сред студентите в Харвард, дали им двукилограмова тежест и им казали да я държат с изпънати крадено от 30думи ръце докато могат. На една група било възложено да опитат да не мисля за нищо, втората -само за хубави неща, а третата – да си представят, че са злодеи. Кои  в крайна сметка се справили с теста по-добре от другите? Това са злодеите.

3. Високомерието и арогантността предизвикват увереност. Дарт крадено от 30думи Вейдър не е скромен. Сблъсквайки се с Люк лице в лице, той казва: „Бъди  с мен – ние ще управляваме вселената заедно, баща и син!“ По време на следващата среща Вейдър изрича: „Не подценявай  силата на тъмната страна. Ако не се бориш,   никога не ще се срещнеш със съдбата крадено от 30думи си. „

Вейдър до голяма степен е прав: такива самонадеяни твърдения повишават нивото на тестостерон в кръвта. Тялото реагира на думите, приближавайки възможността да направи революция в реалния свят. Гордост и арогантност обикновено приписваме на диваците и ленивите, които мислят само за собственото си его и обожание, но в живота крадено от 30думи хората, проявяващи арогантност и високомерие изглеждат на другите  като че ли по-привлекателни от тихите и скромните. Ето защо надменността на Вейдър го прави одиозна личност, способна  да убеждава и да поведе цяла армия.

4. Мрачният вид ви прави по-умни. Виждали ли сте някога Дарт Вейдър се смее? Или някой в крадено от 30думи обкръжението му? Може би сте забелязали някои необичайни дизайнерски решения в интериора на Звездата на смъртта? Няма. Няма картини по стените, няма цветя, всичко е сиво. И това е защото унилостта, колкото и да е странно, помага на процеса на мислене. Да, всички велики философи може да се нарекат унили.

крадено от 30думи

-Колкото по-печален е един човек, толкова повече е настроен да  мисли критично и следователно по-реалистично. В състояние на депресия, можете ако искате да получите дори докторска степен. А мрачната обстановка позволява да се съсредоточите върху мисли за наистина важните неща, без да се отвличате от ярки петна. В експеримент, проведен крадено от 30думи от Джо Форгас, професор по психология в Университета на Нов Южен Уелс, се установява, че хората    помнят повече събития , случили се в мрачни дни, отколкото в слънчеви. Помислете за това.


5. Собствениците на ниски гласове имат повече власт
над хората, отколкото тези, които са  тенори. Не трябва крадено от 30думи далече да търсите примери: във всеки колектив „вечното момиче“ ще бъде  дамата с ясен и звънък глас, а не най-младата. Такова „момиче“ е обречено завинаги да изпълнява  поръчки за други хора, докато от дамата, говореща с дълбок алт може да поискате нещо, но без особено да се надявате, че тя крадено от 30думи ще го изпълни…

Мъжете с басови гласове се възприемат от другите като по-значими в социално отношение. Следователно, за да си придват важност, много съзнателно говорят с по-нисък тон, а в случай на опасност съответно повишават оборотите, така че да не предизвиката конфликт с други мъже. Така че Дарт Вейдър с крадено от 30думи гръмкия си баритон, без съмнение, винаги ще се смята за един от най-влиятелните персонажи в света.

защищено INVITEXT

Post Comment