ВМРО: управляващите са заплаха за страната ни

    Вместо да се занимава със смешни проекти за лично оцеляване, Първанов трябва да свика Консултативния съвет за национална сигурност, защото провалите на управляващите са заплаха за страната ни в краткосрочен и дългосрочен план. Това призова днес председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в пресконференция на ръководството на партията.

    Това е една изцяло загубена за България година. Управляващите имаха комфорт, но правителството не се занимава с реалните проблеми, а гради единствено ПР на базата на скандали и съмнителни акции. Това е част от оценката на ВМРО за досегашното управление на ГЕРБ, заявена на пресконференция от ръководството на партията.

    Вместо да доказва, че България може, какъвто беше предизборният девиз, ГЕРБ доказа, че България може да стане за смях, обобщи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и допълни, че в същото време Георги Първанов отказва да е президент на всички българи, но сега вече е длъжен да влезе в институционалната си роля. На консултативния съвет, според ВМРО, трябва да бъде начертан ясен план за действие в темите икономика, здравеопазване и най-вече: стратегически цели за развитието на страната в условията на демографски колапс и увеличаване на относителния дял на несоциализирани групи – условия, при които, по думите на представителите на ВМРО, след десетилетия икономиката и социалната ни система ще се задъхват.

    Заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов посочи три необходими действия по демографския проблем – поощряване на възпроизводството, облекчения за връщане на емигранти и сериозна кампания по отношение на онези 250 хиляди двойки с репродуктивни проблеми у нас. Според Костадинов дейността на фонда за подпомагане на ин витро процедурите трябва да се разшири и всеки да има право на неограничен брой опити. Средствата за този фонд трябва да се повишат до 80 – 100 млн. Не е толкова скъпо, въпрос на приоритети е, допълни Костадинов.

    На този фон в близките години държавата ще изпитва огромни проблеми с несоциализираните цигански общности, посочи другият заместник-председател на ВМРО, Ангел Джамбазки. В много градове на България вече има улици граници, продължи Джамбазки и разкритикува управляващите за отказа от предизборното им обещание да разбият монопола на здравната каса. Конкурентната сред в здравното осигуряване е пътят за излизане от сегашната абсурдна ситуация в здравеопазването, според Ангел Джамбазки.

    Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов посочи три прости неща за стимулиране на икономиката – спиране на мачкането на българския бизнес с непрестанни проверки и данъчен рекет, замразяване на всякакво паническо говорене за вдигане на данъци, такси и акцизи и приоритет на български фирми при държавни поръчки. Това са нормални механизми за стимулиране на българския бизнес в тежки условия, обобщи Ангелов.

    Красимир Каракачанов бе категоричен: това правителство не оправдава доверието, няма приоритети и затова ние предлагаме тези три пункта. По думите на Каракачанов нито едно от обещанията на управляващите не е изпълнено или не се прави сериозен опит да се изпълни. Най-прехвалената тема, борбата с престъпността, се оказа поредният балон, битовата престъпност се увеличава, а скандалите и простотията в България станаха заразителни, допълни Каракачанов и иронично отбеляза: „Хубаво е да има магистрали, но е добре след десетилетия по тях да пътуват българи”.

    9 януари 2010
    web: http://www.vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *