Костов: "Посланиците от ДС са мъртви души, които не са в състояние да реализират нито една външнополитическа цел на България"

    Според Иван Костов по време на разговорите с посланиците на страните от ЕС е било посочено, че страната ни има корумпирани служители по границата. По думите му тогава те са казали, че най-големите контрабандисти съдът ги оправдава и ги пуска и не може такива хора да пазят външните граници на ЕС.

    В следващите седмици България трябва да постигне разделяне от Румъния, защото най-тежкият проблем на Шенгенската зона е границата с Молдова, каза още лидерът на ДСБ и бивш министър-председател. „В тази връзка искам да напомня, че когато ние свалихме визите, ние успяхме, защото разделихме България и Румъния.

    Всички си спомняте, че България, която успя да промени позицията на Франция, а и Франция, която винаги е симпатизирала на Румъния, се съгласи да свали визите за България година преди да бъдат свалени визите за Румъния“, каза той. По думите му тежкият проблем наистина е в Румъния и по този начин поне отлагането за България да бъде с шест месеца, а не да бъде безсрочно, както е в момента“.

    По повод думите на президента Георги Първанов от тази сутрин, че не скандалът с посланиците агенти на ДС е причината за отлагането на България, Костов посочи, че досега Германия е подкрепяла присъединяването на България. „Вие мислите ли, че когато германското правителство е прочело, че в Германия е изпратен посланик бивш сътрудник на ДС, не е това причината, поради която си е променила отношението към нашата страна. Защо изведнъж така си променя отношението?“, попита той. Допълни, че президентът трябва да е наясно, че тези хора, от които правителството вече сне доверието си, са мъртви души, които не са в състояние да реализират нито една външнополитическа цел на България.

    Според него няма как посланик – бивш сътрудник на Държавна сигурност, за който премиерът е казал, че ще предложи на президента да бъде отзован, да постигне каквото и да било в Германия. „Трябва да е ясно това на всички, трябва да е ясно това на самия президент, ако той разбира за какво става дума, защото аз се съмнявам, че е в състояние да вникне в тези неща“, коментира още Иван Костов.

    ПО ДНЕВНИК

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *