Даниел Халоран: „Посъветвах посланика да прояви мъжество и сам да предприеме действия за овакантяване на заемания от него пост"

    Депутатът в местния парламент на Ню Йорк Даниел Халоран в събота вечерта /11 декември/ се засече с американския посланик в България Джеймс Уорлик в ресторант в центъра на София и разговаря с него в продължение на 15 минути.

    “Проведох един откровен разговор с нашия посланик в България”, казва Халоран. „Използвах възможността да му се представя и да го информирам, че неговите действия в Република България са срам за американската дипломация. Предупредих го, че като официален представител на нашето правителство той няма право по никакъв начин да се намесва във вътрешните работи на вашата страна, както и да произнася от телевизионния екран присъди за публични фигури”.
    „Посъветвах посланика да прояви мъжество и сам да предприеме действия за овакантяване на заемания от него пост, защото аз няма да спра до тук и ще настоявам пред държавния департамент на САЩ и лично пред Хилари Клинтън за неговото отстраняване” заявява Халоран.
    „Приключих разговора с посланика като му казах, че специално съм резервирал еднопосочния му билет към САЩ и е единствено въпрос на време да му се наложи да го използва”.  “Добре известен е фактът, че управляваща партия ГЕРБ е свързана с организираната престъпност” продължава Халоран. “Действията на правителството са напълно засекретени – нищо не е прозрачно за обикновения български гражданин. Свобода на медиите е илюзорна, липсва дори минимална критичност към  управляващата партия. Жалко е, че представата на българите за посланика на САЩ се свързва с факта, че той демонстрира подкрепа не за целия български народ, а само за корумпираната управляваща партия и грубо се намесва във вътрешните работи на суверена държава.”

    Припомняме Ви, че Даниел Халоран бе на посещение в България по покана на българската консервативна политическа партия „Ред, законност и справедливост”. По време на посещението си той нееднократно критикува посланика за неправилния подход към дипломацията и прекалено близките му връзки с управляващата партия ГЕРБ.

    В своята реч на националната конференция по повод петата годишнина на РЗС (цялата реч на Даниел Халоран може да видите тук: http://rzs.bg/index.php?t=3222) Халоран се извини на българските граждани за действията на американския посланик и изрази възмущението си от факта, че в България е възможно бивш „престъпник да бъде настоящ министър председател”.

    http://www.rzs.bg/index.php?t=3226

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *