Posted inБез категория

Служителки в Норвегия задължени да носят червени гривни при менструация

Ръководителят на голяма норвежка  компания е задължил всички жени във фирмата да  носят червени гривни по време на менструация. По думите му, служителките прекарват твърде много време в тоалетната. Специалните гривни имат за цел да оправдаят честите посещения в тоалетната.

За скандалното нововъведение стана известно от доклада на норвежкия  профсъюз PARAT. Както пише „Дейли мейл“, в документа не се съобщава името на компанията, но разпореждането на шефа и е наречено  „тиранично“.

„Жените съвсем основателно се чувстват унижени с такива „маркировки“. Заради тези гривни всички колеги научават интимни подробности от личния им живот „- се казва в доклада.

Проучване на  PARAT показва, че въвеждането на червени гривни  е скандално, но не е единствения начин за наблюдение на производителността на норвежките служители.

В 66% от компаниите  служителите използват електронни ключове за да влязат в тоалетната. Във всяка трета фирма тоалетните са оборудвани с видео система за наблюдение, а в някои офиси  служители описват ходене до тоалетната в специална книга за посещения.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...