Posted inБез категория

Забележително наказание получиха лакомите депутати

Страшното партийно наказание „строга забележка“ застигна  осмината депутати от ГЕРБ, които избягаха от работа, за да приемат поканата да идат на фалшиво парти, за  да получат като подарък луксозна марка мобилни телефони, които са по 6 хиляди лева.

На няколко сбирки, продължили целия следобед днес, партийното ръководство на управляващите обсъждаше как да постъпи с провинилите се. Депутатите, които в края на миналата седмица  попаднаха в организирания от медии капан, бяха извикани за кратък разговор със заседаващата в парламента Изпълнителна комисия.

Малко след 16ч. пък лидерът на партията и премиер Бойко Борисов, който дотогава координираше заседанието по телефона, привика членовете на ръководството на среща, на която да излязат с решение.

До този момент в комисията имаше разнородни становища – някои смятаха, че осмината депутати трябва да бъдат остро порицани, а други – че трябва „да им се влезе в положението“ и да бъдат разбрани.

За сериозни санкции изобщо не се говореше, тъй като освен всичко – възможност за наказания не са предвидени и в правилника за работа на народните представители.

След поредицата от дискусии Изпълнителната комисия излезе с официално становище, в което определи като „недопустимо подобно поведение, което уронва престижа на партията и е в противоречие с поетите отговорности“.

Действията на народните избранници са несъвместими и с устава и ценностите на ГЕРБ, се казва в позицията.

Въпреки това, от думите на съпредседателя на групата на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Красимир Велчев се разбра, че провинилите се няма да бъдат изключени от партията. Няма да  им бъдат налагани други наказания, освен забележката.

Велчев  повтори вчерашната теза на премиера, че „медийният шамар“, получен от провинилите се депутати, е достатъчен.

ПО „ДНЕВНИК“

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *