Posted inБез категория

Барак Обама е още по-опасен за САЩ, отколкото WikiLeaks *

Слабата, грешна и противоречива реакция на администрацията на Обама на поредната публикация в WikiLeaks – е още по-тревожно явление от „изтеклите“ тайни на САЩ,   пише  в статия на The Guardian бившият представител на САЩ в ООН Джон Болтън.

Според Болтън, Хилъри Клинтън  не може да разбере, че WikiLeaks трескаво се стреми да навреди именно на САЩ. Поради това администрацията на Обама не предприема ответни мерки, „само да се говори- това е нейната външна политическа позиция по подразбиране“. Но Клинтън не възприема изтичането на информация като атака. А в Белия дом и Пентагона са изразили мнението, че теча не е нищо особено.

Обама просто не поставя националната сигурност на приоритетно място, казва авторът. Болтън предупреди европейците: ако е налице сериозна заплаха за европейската сигурност, Обама няма да се намесва – той е зает с опитите си за преструктуриране на американската икономика.

„Далеч по-уместна реакция е привличането на всички, които са съпричастни към изтичането на информация, към съдебно преследване с цялата строгост на американските закони. Министерството на правосъдието дано предвижда тази възможност „- пише Болтън.

На кибервойниците на Пентагона той препоръчва да се упражнят в методите за кибервойна, атакувайки WikiLeaks. Офанзивата трябваше да започне още през юли, но при Обама това е невъзможно, казва със съжаление авторът. Истинската заплаха за националната сигурност на САЩ , не идва от WikiLeaks, а от администрацията на Обама, не желаеща  да се противопостави на заплахите, заключава Болтън.

Източник: The Guardian

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *