Posted inБез категория

Фантастика! Обират банковата ви карта от разстояние – видео

Кадрите,  които виждате показват фантастичен начин за  високотехнологично ограбване-  достъп до цялата информация от кредитната ви карта,  без дори някой да е докоснал портфейла, джоба или куфарчето ви. Информацията, която това уникално устройство може да извлече от вас са пин код, колко пари имате по сметка, всякакви пароли и разбира се, името ви.

В момента около 140 милионо човека са в опасност от такова електронно преджобване. Системата  Radio Frequency Identification Technology  или още RFID,  чиято  цел е да улесни плащането с  карта, всъщност  улеснява крадците, които искат да ви ограбят. Уредът може да се закупи за по-малко от 100 $ по интернет. След като се сдобиете с него само трябва да го свържете с компютър, да го доближите до мястото, където човек си държи документите и картите и  готово! Уредът извлича и записва цялата информация на картите.
Доста от хората, които до последно са отказвали да повярват, че това е възможно без дори да ги докосват,  са повече от изумени след като  са им показвали данните на кредитните или дебитни карти.

Но не само кредните и дебитните карти са в опасност. Също така са застрашени от изтичане на данни и всички паспорти, които съдържат информация, която може да бъде   прочетена по същия начин.

Големият въпрос, който се поставя сега е дали това ще се превърне в голям проблем за обществото?
Б.ред. Или е начин за банките да ви оберат законно, сменяйки ви картите с нови, които тази джаджа не може да „източи“….

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *