Microsoft отряза руската милиция

    Руските власти са снели обвиненията в софтуерното пиратство от една от най-известните в Русия  екологични групи, след като Microsoft даде да се разбере, че вече няма да подпомага обвиненията, пише „Ню Йорк таймс“.

    През януари полицията в Иркутск нахлува в офисите на „Байкалска екологична вълна“ ( Baikal Environmental Wave) и изземва 12 компютъра, като на практика парализира дейността и. Според разследващите, групата е ползвала на компютрите си нелицензиран софтуер от „Майкрософт“, но според еколозите, мотивацията за акцията е само политическа.

    „Властите свалиха обвиненията, след като вестник „Ню Йорк Таймс“ на 12 септември публикува подробен репортаж за това дело, което застави Microsoft да преосмислят политиката си за Русия“, –  пише Клифърд Леви.
    В  „Байкалската екологична вълна“ доскоро не са знаели, че делото за пиратството е приключено. След многократните им запитвания,  милицията в Иркутск им праща лаконично писмо, в което посочва, че делото е закрито на 22 септември „поради липса на доказателства.“

    Източник: The New York Times

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *