Скотланд Ярд откри основателя на WikiLeaks

    Основателят на скандалния сайт Джулиан Асандж (Julian Assange), който през последните седмици настрои всички правителства срещу себе си,  е във Великобритания и правоохранителните органи знаят за това.

    Ще припомним, че създателят на  WikiLeaks, грандиозния  политически таблоид, специализирал се в публикуване на класифицирана информация и клюки на ниво държава, има издадена заповед за арест, въпреки факта, че той се смята за невинен.

    Неговият портал се превърна в кошмар за правителството на САЩ, наскоро публикувайки кореспонденция на американските дипломати, както и секретни документи за действията на НАТО в Афганистан.

    Оказа се, че лондонската полицията разполага с най-новите данни за местонахождението на Асандж и знае личния му телефонен номер, казва пред вестник „Индипендънт“ източник в правоохранителните органи.

    Въпреки това, Скотланд Ярд не бърза да му сложи белезници и няма да изпълнява разпореждането на Интерпол, издадено въз основа на инструкции от Швеция, преди  да получи официален документ, потвърждаващ вината на Асандж. Има предположения, че делото срещу него за изнасилване е фалшифицирано за  да се предотврати изтичането на още секретна информация за САЩ и Държавния департамент.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *