Турците в Австрия: Българите развалят имиджа ни

    „На външен вид българите не се различават много от турците. Поради това ние, турците, често биваме обвинявани без причина заради лошото поведение на българите. От няколко години насам просяците и шарлатаните по улиците на Виена стават все повече.

    Някои от тях носят забрадки и говорят турски, въпреки че идват от България. Подобни сцени само засилват предразсъдъците на австрийците спрямо турците“, твърди Сами Акпинар, генерален секретар на Съюза на турските демократи в Австрия.

    Турците в Австрия се оплакват, че ги мислят за българи; според Дянков България можела да помогне на еврозоната; 61% от българите между 25 и 34 г. живеят при родителите си – това са някои от БГ-темите в чуждите медии днес, пише в коментар Дойче веле.

    Във Винер Цайтунг е поместена статия със заглавието „Расизмът тече в гените на австрийците“. Централна тема в публикацията е отношението към турските емигранти и най-вече предразсъдъците на австрийците спрямо тях. В материала е отредено място и на българите, които, според Сами Акпинар, само разваляли имиджа на турците.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *