Учените потвърдиха, че за семейните скандали са виновни жените

    Най-често  конфликти възникват във връзка с разпределянето на семейния бюджет, навиците и предпочитанията. Друга важна причина – неприемане на  някой от роднините на съпруга Като цяло, около една трета от британците признават, че считат техните семейства за неблагополучни.

    Повечето от конфликтите, които възникват в семействата, се успокояват през годината. Въпреки това в един от пет  случая  роднините не разговарят помежду си в продължение на три години, а във всеки десети случай омразата продължава 20 години или повече.

    Една трета от анкетираните съобщават, че поради противоречия дълго време нямат контакт или все още не общуват със своите майки. Второ  място заемат скандалите с родителите. На трето място са нестабилните  отношения със сестрите.

    Проучването обхваща жителите на Обединеното кралство от двата пола и всички възрасти. Според изследователите, обтегнатите отношения с жените роднини са свързани не само с факта, че жените по природа са по-емоционали от мъжете, но най-вече на факта, че жените по-лесно признават , ако в техните семейства липсва разбиране и хармония. Въпреки това жените по-тежко преживяват подобни ситуации и са по-склонни към примирение.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *