Връщаме на ЕК 20 млн. евро

    Заради нередности при контрола върху помощи, отпуснати през 2006 г. Европейската комисия си иска обратно 20,2 милиона евро от България  по линия на общата селскостопанска политика, включително и за развитие на селски райони.

    Тези пари са част от общата сума 578,5 млн. евро, които ЕК иска от 19 страни в Европейския съюз да възстановят в общия бюджет заради нередности при изплащането на помощи по линия на Общата селскостопанска политика (ОСП) през и след 2006 г.

    Неправомерно използваните средства по време на управлението на тристранната коалиция се искат обратно заради тогавашната неефикасна система за идентифициране на селскостопанските парцели, както и на „географска информационна система“.

    Тези системи се използват за кадастрални нужди или за идентифициране на парцелите, за чието обработването стопаните получават помощи.

    Сред 19-те страни, които трябва да връщат европейски средства заради нарушения при прилагането на ОСП на Европейския съюз, безспорно най-големият нарушител е Гърция, която ще трябва да връща, заради различни нередности, близо 340 млн. евро.

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3381991

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *