Маркес и Еко с нови творби

    След шест години мълчание живият класик Маркес отново зарадва феновете на класическата литература. В същото време писателят Умберто Еко представя новия си роман в Италия.

    Тази седмица стана истински литературен празник. Като за начало ще кажем , че Габриел Гарсия Маркес, автор на култовото произведение „Сто години самота“, прекъсва дълга пауза. Новата му книга се нарича „Аз не съм тук, за да правя изказвания.“

    Съдържание противоречи на това заглавие, защото публикацията е колекция от изказвания Маркес, повече от 20 публични речи на писателя. По молба на автора на корицата е изобразен  папагал. В тази книга геният от  Латинска Америка гений ще ви каже как и защо започва да пише, ще поразсъждава за литературата, политиката, журналистиката и киното.

    Новата работа е един вид автобиография Маркес.

    В същото време, известният италиански учен и писател Умберто Еко ще представи новия си роман, „Пражкото гробище, който ще излезе в 200 хиляден тираж.

    «XIX век се оказа богат на събития, в една или друга степен чудовищни  и загадъчни. Все още не е разрешена загадката със смъртта на (италианския писател и журналист) Иполито Нево, фалшифицирането   на „Протоколите на ционските мъдреци“, вдъхновили Хитлер за  унищожаване на евреите , аферата“ Драйфус, и безкрайни интриги, в които се вплитат  тайните служби на различни държави,   масонските секти, йезуитските заговори, както и други събития, които изглеждат достойни за роман с продължение, когато за тях няма автентични документи, „- коментира Еко своята творба.

    Ключова за романа  ще бъде темата за евреите и антисемити, а героите, според автора,  не са измислени.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *