Комисията "Кушлев" запорира имотите на Красьо Черния

    Запори и възбрани за 1 058 956.58 лв. са наложени на имоти банкови сметки на Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния. Това е станало по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност,

    Основанието за налагане на обезпечителните мерки е повдигнатото през лятото обвинение срещу Красьо Черния за укриване на данъци за близо 95 хил. лв.. В момента той е подсъдим за лъжесвидетелстване – защото е излъгал прокурора Първолета Никова, че не познава магистрати, а в последствие контактите му с членове на Висшия съдебен съвет и  съдии и прокурори от цялата страна бяха доказани.

    Според комисията, известна като „Кушлев“, има достатъчно доказателства, че има несъответствие на значителна стойност между стойността на имуществото, придобито от Георгиев, и декларираните от него приходи.

    Според действащия закон делото за конфискацията им ще започне след влизане в сила на осъдителна присъда срещу Красьо за укриване на данъци. Ако бъде приет новия Закон за отнемане на незаконно придобитото имущество, няма да се чака присъда, а след вече констатирано разминаване между доходи и имущество комисията „Кушлев“ ще внася искането за конфискация.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/10/26/982261_komisiiata_kushlev_blokira_imoti_za_nad_1_mln_lv_na/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *