Нечувано: дават 200 лири за стерилизация на наркомани

    Над сто наркомани във Великобритания са се обърнали към ново благотворително дружество, което предлага награда от 200 паунда в замяна на съгласие да се подложат на стерилизация или поставяне  на дългосрочен контрацептив, пише The Times.

    Project Prevention (Проект за превенция) плаща на жени по 75 лири на  три пъти, ако те се съгласят на дългосрочна обратима контрацепция: за първи път те получават пари, веднага щом им бъде поставено средството за контрацепция, а другите два пъти – след медицински прегледи  след шест месеца и година. Мъжете и жените   могат да получат незабавно ? 200, когато се решат да си направят стерилизация.

    „Проектът, който има за цел да се предотврати раждането на деца със зависимост  от наркотици и ембрионален алкохолен синдром, е предназначен  предимно за жени“ – пише авторът Розмари Бенет.

    Основател на проекта за превенция в САЩ Барбара Харис е осиновила  четири деца на жени, които употребяват крек и са родили общо 8 деца. Организацията трябва да бъде открита официално във Великобритания следващия месец, съобщава изданието, и  вече е получила дарения в размер на 20 хиляди паунда. В САЩ от услугите на институцията са се възползвали повече от 3000 наркомани.

    Източник: The Times

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *