Posted inБез категория

Изгониха скандалния банкер,написал "Германия се самоликвидира"

Членът на управителния съвет на Бундесбанк (Bundesbank) Тило Сарацин, който бе обвинен  в шовинизъм и подбуждане на етническа омраза, напуска поста си.

„Д-р Сарацин  е поискал от президента на банката  да го освободи от поста ми. Управата на Банката благодари на Сарацин за  работата му, а двете страни не планират да се говори повече по този въпрос „, – съобщи пресслужбата на финансовата институция.

Скандалът избухна след като Тило Сарацин публикува  книга, озаглавена „Германия се самоликвидира„, в която остро е поставен проблемът за миграцията на мюсюлманите в страната. Според автора, представителите на исляма, не са готови да се интегрират в немското общество. Освен това, миграцията на мюсюлманското население в Германия  е заплаха за местните жители.

Заключенията на Сарацин станаха повод за активна дискусия. Представителите на политическите среди, по-специално, канцлерът  Ангела Меркел, разкритикува банкера, че той е  шовинист. В същото време, мнозинството от гражданите, както се вижда от резултатите от социологическите изследвания, поддържат написаното от банкера.

Още по темата:

„Самоликвидацията на Европа“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *