Пияниците живеят по-дълго от трезвениците

    Проучване , публикувано в списание Аlcoholism: Clinical and Experimental Research, показва, че по причини, коите не са съвсем ясни, пълното въздържание от  алкохол увеличава риска от смърт (скъсява продължителността на живота).

    Такива са данните, събрани от екип от шестима учени от Университета на Тексас в Остин (University of Texas at Austin), САЩ, след като от статистическите данни, събирани над 20 години,  са били изключени хора, които са пиели много преди да станат  трезвеници  и така са нанесли значителни вреди на здравето си преди „трезвия“ си период. Това пише списание Time.

    Скромното пиянство, което се равнява на 1 до 3 чаши на ден, показва статистически най-голяма продължителност на живота. Това важи с пълна сила, ако за питие е избрано червено вино, известно със своята полза за храносмилането. Консумация на алкохол в малки дози, подобрява кръвообращението и помага на сърцето работи по-добре. Освен това пиенетео обикновено е с компания което прави човек по-социален. А наличието на приятели и голямо щастливо семейство позволява навреме да се откриват заболявания и е по-лесно да се справят с тях.

    Въпреки това, въздържанието може да се дължи на баналната липса на пари за напитки. Това означава, че такива трезвеници принадлежат към ниските социални слоеве, работещи в тежки условия и нямат големи възможности да разтоварват психиката си. Това увеличава количеството на стрес в живота им, а чаша вино, която освобождава от този стрес, те не могат да си позволят.  Работа и грижи за децата не само спира тези хора от употреба на алкохол, но в крайна сметка предизвиква у тях  заболявания свързани с стреса. В резултат на това пълните въздържаетели умират по-бързо от закоравелите алкохолици.

    http://www.vokrugsveta.ru/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *