Гяуров: Прокуратурата може да се самосезира за Доган

    700 сигнала са получени в парламентарната комисия за борба с корупцията, обяви пред БНТ шефът на комисията Димо Гяуров. Днес той сдава поста на ротационен принцип на депутата от „Атака“ Валентин Николов.

    Гяуров подчерта, че значителна част от сигналите са се оказали неистински, а около 10% от тях стават повод за разследване в прокуратурата.

    Той отрече проверките по Ахмед Доган да са били единствените в работата на комисията.

    „Съдебно производство, което започва срещу лидера на ДПС, може да събере допълнителни доказателства“, смята Димо Гяуров.

    „Прокуратурата може и сама да се сезира въз основа на всичко онова, което стане известно и до което се докосне съдът във връзка с хонорара от проекта “Цанков камък“, обясни той

    Върховният административен съд ще гледа утре, 2 септември, делото за конфликт на интереси при лидера на ДПС Ахмед Доган за хонорара по проекта „Цанков камък“.

    Глоба до 3000 лв. и конфискация в полза на държавата на 1,5 млн. лв. хонорар грозят лидера на ДПС, ако ВАС реши, че има конфликт на интереси заради полученото от лидера на ДПС възнаграждение като консултант по хидроенергийния проект.

    Новият шеф на комисията „Антимафия“ Валентин Николов заяви, че комисията ще продължи да работи по казуса „Доган“.

    „Според нас има и други нарушения. В този период Доган не е бил случаен човек, всичко се решаваше в съвета на Тройната коалиция“, заяви Николов.

    презГяуров: Прокуратурата може да се самосезира за Доган.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *